facebook

50 Viviendas Pinos de Mijas - Aedas Homes




The idea:

Search for very luminous dwellings, open and flexible floors, the lobbies almost disappear to unify the space from the entrance.

- Water is the axis. Water creates the great perspective: from north to south; it is the guiding thread of the project, and is represented in all its forms: it leads us from the entrance along the paths of the development. From the moment we see it in the form of a sheet of water-pond at the entrance, it follows us along the main path in the form of a river, which ends in a waterfall in the leisure area, taking advantage of the natural unevenness of the terrain.

- We have worked from the study of the perspectives that the dwellings will have towards the exterior and from the communal areas towards the buildings, to avoid creating a closed complex. To this end, diagonal perspectives have been promoted, so that each dwelling can enjoy the gardens and communal areas and open up to the outside.

- The design of the implantation is organic, adapting to the curves of the existing terrain.

- The contact of the buildings with the terrain is the curve. There, the curve is the protagonist, creating the contrast between the horizontal and geometric buildings and the lines of the urbanisation: curves.

- On the façade, movement will be sought, allowing the same type of house to have different areas and models of terraces. The idea is to dynamise the façade by creating formal details differentiated between the different levels, with the aim of creating more harmonious and fun façades.